susanne Meijer

BRIES Horsetraining

Van kleins af aan ben ik al gek op paarden en alles wat daarbij komt kijken. Op mijn zesde ben ik begonnen met rijlessen op de manege om later paarden voor mensen te rijden en te trainen. Eigenlijk werd ik altijd al aangetrokken tot de paarden met een uitdaging en vroeg mij altijd af: Waarom vertoond dat paard dit gedrag?

Na mijn opleiding onderwijsassistent ben ik mij dan ook in de paarden gaan verdiepen en de opleiding paardenhouderij niveau 4 gaan volgen op het Groenhorst College. Door mijn examen opdracht kwam ik in aanraking met Annemarie van der Toorn en haar werkwijze. Dat was mijn “Ah-Ha” momentje, toen wist ik hoe ik nou echt met paarden wilde werken. De keuze was dan ook snel gemaakt om de opleiding bij E-quine.com te gaan volgen. Nu kon ik dan eindelijk die “lastige, wilde” paarden begrijpen en gaan helpen samen met hun eigenaar. Hoe tof is dat! Mijn 2 passies, lesgeven en paarden, gecombineerd.

Zo ontstond mijn eerste eigen bedrijf: BRIES Horsetraining. Een naam verzinnen was nog niet gemakkelijk, het moest goed passen bij wat ik doe en hoe ik tegen paarden trainen aan kijk. Elke letter van BRIES staat dan ook voor een belangrijk begrip in mijn trainingen:

B – Behavior
R – Respect
I – Instinct
E – Exterior
S – Support