Longeren met Abbey

Communicatie

Een goede vriendin van mij, B’elana, heeft sinds kort een leuke verzorgtinker. Het is een merrie van ongeveer 7 jaar genaamd Abbey. B’elana en de eigenaresse van Abbey ondervonden wat problemen met Abbey en dan met name met het longeren. Abbey was namelijk lastig weg te sturen en als zij eenmaal op de cirkel liep dan draaide zij om.

Wij begonnen de training met een stukje basis grondwerk, zoals halthouden en weer weglopen. Hierin heb ik B’elana al het één en ander uit kunnen leggen omtrent houding en lichaamstaal ook van Abbey. Ons viel het eigenlijk meteen op dat Abbey continue hoog in haar spanning zat. Dit zagen wij aan haar gezichtsuitdrukking en haar spierspanning. Tijdens het grondwerken werd de spanning bij Abbey gelukkig wel al minder, maar was nog niet helemaal weg.

Na het grondwerken heb ik aan B’elana gevraagd of zij kon laten zien hoe zij normaal gesproken Abbey zou gaan longeren. Het viel mij meteen op dat B’elana vrij recht, met haar schouders richting Abbey, op haar af liep. Dus eigenlijk was Abbey heel braaf, want zij reageerde op de lichte druk van B’elana, door naar achter te lopen. Hier heb ik eerst zelf even mee gepuzzeld en was gelukkig makkelijk op te lossen. Abbey is gewoon erg gevoelig voor druk.

In het begin (zoals ook te zien is op het filmpje hieronder) probeerde Abbey zich nog wel om te draaien. Het lag een gedeelte aan de positie, maar ook aan de balans van Abbey. Zij viel namelijk erg op haar buitenschouder en kon hierdoor de cirkel niet goed volgen. Door haar hiermee te helpen hadden wij een super ontspannen Abbey die heel mooi ging reageren op onze hulpen en op der eigen benen ging lopen.

B’elana is zelf natuurlijk ook nog aan de beurt geweest. Gelukkig is zij zelf ook erg handig en had weinig uitleg nodig. Zij pakte Abbey over en kon zo verder waar ik gebleven was.

Onderstaand filmpje is een kort stukje van de gehele training en is van in het begin. Toch zie je hier al veel verbetering.