Nieuwe samenwerking? En trailerlaadtraining.

trainingsdag

Gister een super leerzame en gezellige dag gehad. Begin van de middag had ik met Rianne afgesproken, van ENGEL-Dierfysio, om bij Suzan en Ringo langs te gaan. Rianne heeft Ringo behandeld en mij in het volledige proces meegenomen en uitgelegd hoe zij te werk gaat.

Ringo heeft al een mooie leeftijd bereikt van 21 jaar jong en lijkt dan ook wat last te hebben van artrose met name in zijn hals. Rianne kon dit goed laten zien/voelen bij de halsspier. Hier zat op het midden van de spier weinig tot geen beweging in! Tijdens buigproeven liet hij ook duidelijk merken naar rechts minder goed te kunnen buigen. Naast de artrose heeft Ringo platvoeten met ondergeschoven hielen, hierdoor kan hij zijn voeten minder goed afrollen en zijn passen niet goed afmaken. Hij compenseerde dit in zijn hals, schouder en rug! Op de foto hiernaast is een foto te zien van een hoef met ondergeschoven hielen (links) en een gezonde hoef (rechts). Dit is een voorbeeld en betreft niet een foto van Ringo zijn hoef.

Rianne liet hem eerst op het harde stappen en draven om hem van de zij en achterkant te bekijken. Hier kon je goed zien wat Rianne al voelde. Normaal gesproken zie je de spieren van oren tot kont mooi door trillen, maar bij Ringo stopte het bij zijn rug. Na het voor stappen en draven is Rianne hem uitgebreid gaan behandelen en zag je duidelijk verbetering! Ringo ging zelf ook aangeven waar zij moest zijn, dit was erg mooi om te zien.

Daarna zijn wij doorgereden naar Rianne haar knappe spanjaard Tino. Tino heeft last van verlatingsangst en gaat niet graag de trailer op. Hij is daarnaast introvert en komt graag in jouw ruimte. Deze training hebben wij het punt van trailerladen aangepakt en wat een geweldig eerlijk paard is Tino. Als jij het net niet helemaal goed doet, dan laat hij dat zien en loopt niet mee de trailer op. Op het moment dat alles klopt loopt hij heel braaf mee. In het begin vond hij dit natuurlijk wel erg spannend. Hij keerde dan ook in zichzelf als het te spannend werd, dit hield in dat hij bevroor.

Het stukje bevriezen hebben wij opgelost door hem in beweging te houden en kleine opdrachtjes te geven. Elke keer als hij iets goed had gedaan kreeg hij een wel verdiende beloning en dat was dat hij even weg mocht bij de trailer. Tino liet enorme releases zien en vaak! Hij bleef kauwen, likken, gapen en hij ging zelfs rollen op een gegeven moment. Dit deed hij elke keer nadat wij hem een opdracht hadden gegeven.

Rianne nam na een paar keer proberen de leiding over en ging zelf met Tino de trailer op lopen. Tino wist precies wie er met hem liep en verviel in oude gewoontes zoals: Duwen, je in willen halen en bevriezen. Samen met Rianne heb ik hier aangewerkt, eerst buiten de trailer en daarna langzaam schakelend weer naar de trailer toe. Soms twijfelde Rianne of raakte zij wat gefrusteerd en dan kreeg zij een hele duidelijke “nee” van Tino. Uiteindelijk is het ze gelukt! Nu kan zij hier zelf verder mee oefenen en kom ik binnenkort weer terug voor een vervolg training.

Na aanleiding van deze dag hebben Rianne en ik besloten dat het zo goed klikt en bij elkaar aansluit dat wij een samenwerking aan gaan! Hoe tof is dat, nu kunnen wij onze klanten nog beter helpen en ondersteunen. Neem zeker een kijkje op Rianne haar website of stuur haar een berichtje!