Pippa trailerladen

Training 2

Afgelopen dinsdag was ik al vroeg bij Manouk en Pippa voor de tweede trailerlaad training. Manouk gaf aan dat zij het afgelopen weekend met Pippa in de bak aan het werk is geweest en dan met name bij de trailer in de buurt. Dit was te merken! Pippa was veel relaxter bij de trailer in de buurt.

Pippa is een erg gevoelig paard die veel ruimte nodig heeft om over de situatie na te denken en het te kunnen verwerken. Zij laat dit zien door boos/chagrijnig te gaan kijken en een beetje in de ruimte van de begeleider te duwen. Op dit soort momenten zet ik haar net even stil of zelfs achterwaarts, dit lijkt Pippa te helpen. Zij laat op die moment los door te kauwen of te zuchten en als wij onze weg weer vervolgen zie je dat zij haar hoofd weer laat zakken en der oren weer wat naar voren heeft.

In de vorige training hadden wij alle vier de voeten van Pippa een paar keer op de klep gekregen. In het begin van afgelopen training hebben wij dit eerst weer wat bevestigd. Daarna ben ik gaan zoeken naar hoe dit uit te breiden. Pippa wilt namelijk nog steeds niet richting de trailer. Het is zelfs zo, dat als ik maar een stapje de trailer in zette zij niet meer mee wilde lopen. In onder staand filmpje kan jij dit goed zien:

De balken voor de trailer helpen goed bij de spanning van Pippa, zij moet hierdoor meer met de grond bezig zijn en houd haar hoofd laag. Door de lage hoofdhouding blijft het spanningsniveau ook lager. Maar ja, hoe gaan wij dat door trekken de klep op en de trailer in. Met die vraag heb ik wel even zitten stoeien moet ik eerlijk bekennen, maar ik had lint mee en dat is goed zichtbaar. Dit lint heb ik om de klep geknoopt en zo ziet het er uit als een soort balkje. Dit heeft Pippa geholpen om verder de klep op te lopen.

Pippa werd steeds rustiger op de klep dus ging ik stiekem elke keer een klein beetje verder de trailer in lopen en probeerde ik de bocht na de klep steeds minder te maken. Die bocht na de klep wilde ik eind van de training schuin richting de auto kunnen lopen. Pippa wordt hierdoor ook al wat rechter op de klep en dat gaat weer helpen met het uiteindelijk de trailer in sturen van Pippa.

Aan het eind van de trailer had mijn plan gewerkt en liep Pippa super rustig mee en kon ik haar al wat meer sturen op de klep. Eigenlijk is het zo, als Pippa denkt dat zij het allemaal zelf bedacht heeft dan is het goed. Snel weer een training inplannen en kijken of ik haar al wat meer in de trailer kan gaan werken.

Hier nog een kort filmpje van het einde van de training: