Voetjes van de vloer!

Training 1

Wat was het koud gister! Maar dat mocht de pret niet drukken tijdens deze training. Kim kwam naar mij toe met de vraag of ik kon helpen bij het aanraken van de achterbenen van haar tinker merrie.

Het toeval wil dat deze leuke merrie net zoals Fifteen ook geïmporteerd is uit Ierland. Zij is aan Kim verkocht onder het mom dat zij de basis goed kende en goed zadelmak zou zijn. Helaas is dat niet het geval en moeten zij nu samen nog heel veel gaan leren.

Als iemand maar de benen probeerde aan te raken, liep zij weg of begon te slaan met haar achterbenen. Hier heeft zij wel een goede reden voor.. zij heeft namelijk last van mok, maar als jij dit goed wilt behandelen moet jij natuurlijk wel de benen kunnen en mogen aanraken.

Kim gaf ook aan dat de hoefsmid haar niet goed kan bekappen. Zelfs met sedatie lukt dit niet, zij breekt er namelijk gewoon doorheen. Dit paardje is dus helaas al het vertrouwen kwijt in het aanraken van haar benen. Nu is het aan ons om dit te herstellen, zodat wij haar kunnen helpen met haar mok en der hoeven!

Wij hebben in deze training al veel kunnen bereiken, doormiddel van rust en geduld. Aan het einde van de training konden wij alle benen aanraken zonder dat er getrapt of gelopen werd. Het enige wat zij nog niet helemaal toeliet was het aanraken van de binnenkant van haar benen. hier hebben wij wel een goed begin mee gemaakt, maar het werd te veel om dat in deze training ook goed mee te pakken. Kim gaat hier de aankomende week zelfstandig mee verder, zodat wij over een week of 2 kunnen gaan oefenen met het optillen van de voeten.