Voeten optillen

Woezel

Vandaag weer samen met Kim en Woezel aan de gang gegaan. Wij zijn ondertussen belandt bij training 3. In de eerste training konden wij bij Woezel alleen der benen aanraken met een zweep. In mijn andere blog over Woezel vertel ik hier meer over.

Tussen de 1e en 2e training in had Kim erg goed haar huiswerk gedaan en konden wij Woezel haar benen met de zweep aanraken zonder enig probleem. In de tweede training zijn wij begonnen met het optillen van haar voeten. Om dit veilig te houden werken wij zoveel mogelijk op afsrand, wij hebben een lange lijn om het achterbeen van Woezel gedaan. Door druk te geven op de lijn, die in de kootholte ligt, gaat Woezel haar benen op tillen. Dit gaat niet zonder slag of stoot, maar ze had het spelletje snel door!

In de training van vandaag zijn wij hier weer mee begonnen om alles weer goed op te frissen en om te kijken hoe zij er nu op reageerd. Dit ging super goed! Van de lijn maakte zij niks meer en zij tilde keurig der voeten op. Nu kwam de grote uitdaging.. met je handen haar voeten op tillen. Vorige keer hadden wij hier een klein begin mee gemaakt. Vandaag vond zij dit lastiger en bleef zij wat schoppen. Woezel heeft mok en dit verklaard haar gedrag ook. Dit heeft mij doen besluiten om vandaag de nadruk te leggen op het aanraken/masseren van haar benen, zodat zij haar benen kunnen gaan behandelen tegen de mok.

Over een paar weken ga ik weer langs en gaan wij verder oefenen met het optillen van der voeten en de lange lijnen! Ondertussen gaat Kim hard aan de slag met het oefenen. Hieronder heb ik een kort filmpje van de training van vorige week en vandaag.